sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Nou an, noi rezoluţii!

Acum un an făcea senzaţie pe net povestea unui homeless american cu voce de aur. Ted a avut ceva probleme cu alcoolul şi drogurile, iar asta l-a făcut să ajungă în stradă. Trăia din mila oamenilor până când o echipă de filmare a realizat un reportaj despre el. Câteva milioane de vizualizări mai târziu a primit un job şi şansa de a-şi reface viaţa.

După un an, Ted Williams are o casă, o iubită, a trecut peste dependenţa de alcool şi droguri şi pare că trăieşte un vis. Ba chiar urmează să publice şi o carte.

Oare noi ce rezoluţii vom îndeplini în noul an?

sursă: http://www.thehollywoodgossip.com/2012/01/ted-williams-where-is-he-now/


marți, 10 ianuarie 2012

Maşina puternică din tine!!!

Inima ta bate de 101 000 ori pe zi. În timpul vieţii tale ea va bate de aproximativ 3 miliarde de ori şi va pompa 378 milioane de litri de sânge. O inima normala bate 70 - 80 de ori pe minut. O inimă este practic imposibil de construit fizic.

Iată 10 metode prin care vă puteţi ajuta inima să lucreze sănătos:

1. Mergeti 10 minute pe zi.In cazul in care nu sunteti o persoana sportiva o scurta plimbare va avea beneficii extraordinare asupra tonusului muscular general.

2. Spuneţi nu la tutun - riscul unei boli de inimă se va înjumătăţi în decurs de un an şi va reveni la un nivel normal de-a lungul timpului.

3. Adaugati un fruct sau o leguma meniului vostru zilnic. Pe langa gustul extraordinar atat fructele cat si legumele sunt mult mai ieftine decat carnea, si in acelasi timp, au efecte extraordinare.

4. Transforma micul dejun in cea mai importanta masa a zilei. Incepeti cu fructe, cereale integrale, precum terci de ovaz, fulgi de tarate sau paine integrala.

5. Nu mai consumati bauturi carbogazoase. Chiar daca nu va vine sa credeti, astfel veti avea minus100 de calorii in fiecare zi. Intr-un an acest lucru echivaleaza cu 4.5 kilograme mai putin.

6. Limitati consumul de alcool - Consumul excesiv de alcool poate cauza creşterea tensiunii arteriale.

7. Consumati fructe de mare. Absolut toti nutritionisti recomanda ca, macar o data pe saptamana, sa aveti in meniu peste sau fructe de mare. Inima, creierul si vasele de sange vor avea numai de castigat dintr-un asemenea obicei.

8. Respirati adanc. Incecati sa inspirati lent si adanc timp de cateva minute zilnic. Aceste exercitii va vor ajuta sa va relaxati si, in acelasi timp, vor contribui la scaderea presiunii arteriale.

9. Spalati-va pe maini cat mai des. Spalatul pe maini cu apa si sapun va vor ajuta sa va mentineti sanatosi. Raceala si pneumonia pot avea efecte grave asupra inimi.

10. Timp de cateva minute retraiti realizarile voastre.Astfel emotiile placute va vor invada corpul si veti fi mai sanatos.

Surse: http://www.miscareafacebine.ro , http://didyouknow.org/


miercuri, 4 ianuarie 2012

Lui Shisō Kanaguri i-au trebuit peste 54 de ani să termine o probă de maraton.

Proba de maraton a avut loc pe data de 14 iulie 1912 Stockholm, Suedia. După ce a așteptat în zadar să vină o mașină la hotel să-l ducă la stadion în ziua competiției, cum înțelesese el că se va întâmpla, a încercat să meargă de unul singur cu mijloace de transport în comun, dar deoarece tramvaiele erau supraaglomerate, a fost nevoit să alerge la stadion.Pe când trecea prin suburbia Sollentuna, Kanaguri a fost invitat în casă să bea apă și să se odihnească puțin de către o familie care stătea la soare în grădină. Kanaguri a adormit și nu s-a mai trezit până a doua zi. Rușinat, a refuzat mai întâi să se întoarcă în Japonia, iar când s-a întors a făcut-o fără să contacteze organizatorii, care îl dăduseră dispărut. În 1962, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la Jocurile Olimpice de la Stockholm, un ziarist suedez de la ziarul „Stockholms-Tidningen” l-a găsit pe Kanaguri, care între timp avea 6 copii și 10 nepoți. În 1967, la vârsta de 76 de ani, Kanaguri s-a întors la Stockholm și a alergat porțiunea pe care nu o alergase în 1912, terminând maratonul în 54 de ani, 8 luni 6 zile, 8 ore, 32 de minute și 20,3 secunde. (sursă wikipedia.com)

Mai bine mai tarziu decat niciodata; mai bine mai devreme decat mai tarziu!











Bucuresti 2012





Muzeul Satului din Bucuresti este unul dintre primele muzee in aer liber din lume si este una dintre atractiile principale ale Bucurestiului. Muzeul se afla in parcul Herastrau, intr-o zona de verdeata si lacuri si detine peste 70 de gospodarii, cu ustensilele traditionale, adunate din toate colturile tarii.

La Muzeul Satului, vizitatorii pot vedea traditiile si obiceiurile de secole ale poporului roman, modul de viata si casele in care locuiau. Pe langa casele pitoresti, la Muzeul Satului vizitatorii mai pot vedea si mobilier vechi romanesc, unelte, obiecte din lut, icoane, carpete sau costume folclorice.

Modul de viata traditional romanesc este redat la Muzeul Satului prin ansambluri formate din gospodarii complete.


Aici vei vedea case si acareturi(construcție auxiliară care tine de o gospodărie individuală) din Transilvania, Oltenia, Muntenia, Banat, Maramures, Bucovina, Moldova si Dobrogea.

Pe langa expozitia in aer liber, muzeul detine si colectii de manuscrise, studii, schite, desene, planse, clisee pe sticla, filme, negative alb-negru si color sau fotografii. La Muzeul Satului au loc si numeroase targuri, care atrag vizitatorii prin produsele pe care le expun.

marți, 3 ianuarie 2012

O mica incursiune astronomico-filosofica a timpului

Prin an intelegem perioada de timp necesara Pamantului pentru a efectua o rotatie completa in jurul Soarelui. Aceasta se numeste miscarea de revolutie a Pamantului.

În astronomie, durata unui an este definită ca durata unei revoluții a Pământului în jurul Soarelui. În funcție de punctele de referință alese în determinarea acestei mișcări, există:

  • Anul sideral este durata revoluției siderale - durata unei rotații raportate la un sistem de referință inerțial. Anul sideral are 365,25636042 zile solare medii (31558149.540 secunde). Anul sideral dă periodicitatea mișcării aparente a Soarelui printre constelațiile zodiacale.
  • Anul tropic este durata unei rotații complete a Pământului față de un sistem de referință în care dreapta de intersecție a planului orbitei cu planul ecuatorului terestru este fixă. Echivalent, într-un an tropic, longitudinea ecliptică a soarelui crește cu 360°. Anul tropic este cel care dă periodicitatea anotimpurilor. Datorită precesiei echinocțiilor, anul tropic este mai scurt decât anul sideral

Ca unitate de măsură pentru timp, anul poate fi una din mai multe variante, fiind necesar să se precizeze care dintre ele este folosită dacă este necesară precizie mare:

  • anul iulian, egal cu 365,25 zile sau 31 557 600 secunde
  • anul gregorian, egal cu 365,2425 zile sau 31 556 952 secunde
  • anul „obișnuit”, de 365 zile sau 31 536 000 secunde
  • anul tropic, cu precizarea suplimentară cu privire la care an tropic se face referire
În perioada 1960-1967, anul tropic a fost luat ca bază pentru unitățile de măsură pentru timp. În acea perioadă, secunda a fost definită ca fracțiunea 1/31 556 925,9747 a anului tropic la 1900/01/01 la ora 12 timpul TAI,timpul atomic international(timpul obtinut prin medierea masurătorilor efectuate de ceasuri atomice din mai multe laboratoare de pe Pamant)



Ceea ce vreau sa subliniez este ca timpul, unul din conceptele fundamentale ale fizicii, este totodata unul din conceptele fundamentale ale filosofiei. În accepția fizicii clasice, timpul este un continuu.În filosofie , timpul este definit ca un flux neîntrerupt, ireversibil, care nu poate curge decât într-o singură direcție. Este deci un continuu în care evenimentele se succed de la trecut, prin prezent spre viitor și în cadrul căruia se desfășoară toate procesele din natură.
Definirea cu exactitate a timpului este o sarcină dificilă, atât în filosofie cât și în știință.
Cert este ca timpul exista insa nu pentru a fi masurat ci pentru a fi trait.